Krachttraining buiten, hoe doe je dat ?

Krachttraining buiten, hoe doe je dat ?

Als Performance Coach bij een topclub vroeg ik me af hoe ik functionele training kan aanbieden met extra weerstand. We speelden Champions League en later Europa League, dus waren weinig thuis. Daarnaast wilde de trainer zoveel mogelijk trainingen op het voetbalveld doen. Een jaar later was het eerste prototype van de FieldPower geboren. Na vele aanpassingen wordt de FieldPower nu gebruikt in veel sporten vanwege de vele mogelijkheden en unieke effecten. De oefeningen zijn voor elk niveau uit te voeren.

Nu heb ik het plezier om een Nederlandse topspeler en voormalig speler van het Nederlands Elftal 10 jaar later weer terug te brengen naar topniveau en dat lukt goed. We zien zelfs een verbetering ten opzichte van de speler van 10 jaar geleden. Hieronder een aantal oefeningen die we buiten uitvoeren. Kijk verder op de Youtube pagina voor indoor oefeningen.

Doelen zijn met name het verbeteren van stabiliteit, explosiviteit, sprongkracht, startsnelheid, wendbaarheid, duelkracht (met rotaties) en kracht uithouding.

OUTDOOR TRAINING