FieldPower, Flywheel, Gewichten en Elastiek getest: Wat is de weerstand ?

FieldPower, Flywheel, Gewichten en Elastiek getest: Wat is de weerstand ?

We maten de hoeveelheid weerstand op elke positie tijdens de beweging en dit is het resultaat (zie de 4 grafieken): Gewicht, elastiek, FieldPower: Naar links is laten gaan, naar rechts is aantrekken. Vliegwiel: naar links is aantrekken, naar rechts is laten gaan/opvangen.

 

Een kilo is niet altijd een kilo. We testten 4 verschillende apparaten:

  1. een gewicht van 5kg
  2. een vliegwiel (Flywheel Training apparaat)
  3. een elastiek van 1,5 meter (weerstand op verste punt ongeveer 5kg)
  4. FieldPower (weerstand op verste punt ongeveer 5 kg)

Met alle 4 de systemen bewogen we 40 cm heen en weer. We kozen voor een weerstand van 5kg (behalve bij het vliegwiel) probeerden dit snel te doen; met het elastiek en de FieldPower bewogen we in 0,6 seconden een keer heen en weer. Met het gewicht deden we het in 1,0 seconde en met het vliegwiel in 1,6 seconden.

De FieldPower is het enige systeem dat over de gehele beweging een vrijwel gelijke weerstand geeft. Deze kracht (= massa * versnelling) levert continu een extra versnelling op het lichaam. Daarom wordt deze trainingsvorm ook wel “Hypergravity Training” genoemd. Het levert de beste en meest gecontroleerde “overload”, zowel in de concentrische als in de excentrische fase. De effecten van FieldPower Training zijn daarmee uniek en zorgen voor betere balans, stabiliteit, explosiviteit en spiervermogen, zoals ook blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.